• w-facebook
  • Twitter Clean
  • White Instagram Icon

Christmas Hype (d)?

December 22, 2015

Het huis mooi versierd, de lekkerste spijzen & drank, kado's in overvloed, tijd voor de familie en vrienden ... en toch is het niet voor een ieder zo een geweldige maand.

 

 

Met bijna 3 miljoen " Happy Singles " en wie weet eigenlijk hoeveel mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen.. of vaak niet, breekt ook een periode aan van - laat maar aan mij voorbij gaan - 

 

De adverteerders zetten al vroeg in met ideeën die je jouw geliefden natuurlijk moet geven. Die ene keer in het jaar gaan we helemaal los en kan het niet op. De Kerstfilms schetsen een beeld van warmte en ultieme geluk van samen zijn en de rest van het jaar? 

Wat een christelijk feest was, is een grote omzetmaker voor de economie. Wist je dat voor veel bedrijven in december de meeste omzet gemaakt wordt tot wel 50% van de jaaromzet? Nee, zonder Kerstmis komt het niet goed met ons. Je moet dan wel centjes hebben of anders zelfs kunnen lenen om die kerstdroom waar te maken.

We zien armoede in de landen om ons heen maar armoede in eigen land, stad, wijk of zelfs in je vriendenkring gaat echter onopgemerkt.

 

Als jongen van 6 herinner ik me een kerst waarin ik me verheugde op de nachtmis en mijn verrichtingen als misdienaar. We woonde op de 3e etage in een piepklein huisje in Amsterdam -Oost waar ik tot mijn zesde bij mijn ouders sliep want er was maar 1 slaapkamer. Zes jaar was het moment waarop ik naar zolder kon verhuizen. Die muffe donkere zolderkamer waar precies 1 opklapbed in paste maar met mijn vrienden de muizen wel mijn domein was. De koude, het badhuis waar je eindelijk warm werd, Roy mijn neef die door mijn ouders opgebracht werd, al studeerde en ook bij ons woonde in die andere zolderkamer. Ome Jaap en Tante Fiene de buren van de 2e etage uit de Jordaan met hun zoon Jantje. Overigens gekke Jantje woonde maar kort in zolderkamer 3 en verhuisde naar " Vogelensangh "

Maar herken je dat ? Opgepropt in een kleine huiskamer 1 kerst slinger aan de muur en omdat het kerst was dronken we exota en aten pom met rijst. 

 

Kerstmis gaat niet om de opsmuk maar het samenzijn, delen en vooral geluk in jezelf want ook zonder familie, geliefde of vrienden kan je gelukkig zijn.

De weg naar dat soort geluk vaak lang en moeilijk maar dat is weer deel van een ander verhaal..

 

Ik wens een ieder echt GELUK en ook een zalig kerstfeest

 

 

 

 

  

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Christmas Hype (d)?

December 22, 2015

1/1
Please reload

Recente berichten

December 22, 2015

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square